Tocanita Cu Naut(chickpea Stew)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
molibden,mangan,acid folic,fibre,triptofan,proteine,cupru ,fosfor ,fier,toate sunt continute in aceste mici boabe despre care stim stau la baza prepararii celebrului hummus...daca va propuneti intr-o zi sa faceti hummus,fierbeti mai mult naut pentru a face si aceasta tocanita,e potrivita pentru orice zi a anului,ca e de post sau e de dulce,de vara sau de iarna...se executa rapid si extrem de satioasa!
ingrediente pentru 2 persoane:
400 grame de naut fiert ,scurs,
3 rosii,taiate cuburi,puteti folosi si varianta din conserva,
2 linguri de ulei de masline,
2 cepe rosii medii,tocate marunt,
2-3 catei de usturoi,trecuti prin presa,
zeama de la nautul fiert,
1 lingurita de cimbru uscat sau poate aveti o ramurica verde chiar,
1-2 frunzulite de dafin,
1 buchet generos de patrunjel,
sare,piper prospat risnit dupa gust.
incepem executia prin a incinge cele 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie,la foc mic,adaugam ceapa,amestecam din cind in cind,asta cam in jur de 10 minute,adaugam si usturoiul,il lasam si pe el sa se perpeleasca cca 2 minute,apoi aromatizam amestecul cu cimbru si dafin,adaugam nautul,rosiile taiate,sarea,piperul ,cca 200 ml de lichid in care a fost fiert nautul si lasam totul la fiert,sub capac,cca 15 minute,pentru aface schimb de impresii...si arome,desigur!la sfirsit adaugam patrunjelul tocat si gata,tocanita e servita,pofta buna sa aveti!
enjoy!