Tocanita Cu Ciuperci Si Carne De Pui
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(mediu,cca4 portii)
CANTITATI;
1kg ciuperci proaspete,4 bucatele de carne de pui(copanele si aripi),o ceapa mare,3 ardei grasi rosii,o lingura de condiment legume uscate, o lingura de pasta de tomate,un praf de piper,un ardei iute,50 ml ulei,o lingura de faina,marar verde
PREPARARE;
Carnea de pui se pune la fiert in cca 750 ml apa rece,cand da in primul clocot se spumeaza si se adauga 1/2 lingura de condiment de legume deshidratate si lasam sa fiarba bine apoi oprim focul.
Se scoate carnea din supa apoi se prajeste bine in ulei,iar dupa ce s-a rumenit bine ,se scoate pe o farfurie.In uleiul unde am prajit carnea se calesc ciupercile,curatate si feliate impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul gras feliat subtire,pana se inmoaie bine,apoi adaugam restul de condiment de legume si piperam putin.La sfarsit se adauga si ardeiul iute ,dupa ce l-am curatat de seminte si taiat marunt si se adauga si pasta de tomate.Supa ramasa se toarna si ea peste legume,oprind o lingura de supa , sa dezlegam cu ea lingura de faina,amestecand usor.Se adauga si carnea prajita si lingura de faina dezlegata cu supa .Lasam sa fiarba 10 minute,la foc mic,amestecand usor sa nu se lipeasca.Se opreste focul si se presara mararul tocat marunt.Facultativ se pot baga si 2 foi de dafin,pentru cei ce iubesc aroma lui.