Tocanita Cu Carne De Pui Si Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
4 cepe maricele
2 catei de usturoi
1 morcov
200-250 g ciuperci champignon
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei Kapia mai mic
30-50 ml vin alb
1 frunza mica dafin
2 frunze busuioc
2-3 crengute cimbru
200 ml suc de rosii
1 lingura bulion
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Punem la calit in uleiul bine incins, pulpele de pui spalate bine, sub jet de apa. Cand acestea sunt prajite le scoatem si punem la calit ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. Adaugam pe rand ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.
Cand toate legumele devin moi, adaugam puiul, sucul de rosii, bulionul, boia de ardei, usturoiul tocat marunt, verdeturile, sare si piper. Turnam 300 ml apa si vin si punem la fiert, la foc mediu, in jur de 20 minute.
Daca se evapora prea repede lichidul vom mai completa cu putina apa si avem grija sa amestecam din cand in cand.
O servim fierbinte, cu mamaliga calda.
Pofta buna!