Tocanita Ardeleneasca
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am văzut rețeta la ”Cireașa de pe tort” și am pus-o în practica numaidecât. Un deliciu!
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- un piept de pui
- 100 gr șuncă țărănească
- 30 gr slănină afumată
- 500 gr ciuperci
- 3 cepe
- 100 ml smântână pentru gătit (am folosit LaDorna 32% grăsime)
- sare, piper, boia de ardei iute
Plan de lucru:
- pregătim ingredientele – tăiem carnea în cubulețe, tocăm ceapa, tăiem ciupercile în patru, iar șunca și slănina fâșii (poza 2)
- călim ciupercile în puțin ulei (poza 3). Apoi le scoatem și călim ceapa (poza 4) și puiul (poza 5). Condimentăm (poza 6). Adăugăm șunca și slănina afumată (poza 7). După ce s-au călit și aceastea, amestecăm ce avem în tigaie cu ciupercile bine scurse (poza 8 )
- după 2-3 minute adăugăm smântâna (poza 9) și lăsăm să fiarbă la foc redus aproximativ un sfert de oră (poza 10). Am folosit smântână LaDorna 32% grăsime ca să nu se ”brânzească” la fierbere.
- Poftă bună! (poza 11)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 5 lei/ porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)