Tocana Provensala
Sursa Tocana provensala
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intai si-ntai trebuie sa incep prin a imi cere scuze ca am disparut cu totul de pe blog.
Am avut o perioada pe de o parte foarte aglomerata si pe de alta parte am avut o lipsa acuta de chef sa scriu sau sa fac poze. Nu zic ca mi-a trecut, presimt ca nu, dar asta o sa vedem :)
Evident, toate saptamanile astea am si gatit si am si mancat, si destul de bun as putea zice: supa de rosii cam ca aici doar ca n-am pus suc de la cutie ci rosii de gradina dulci si zemoase, pe care jumatate le-am copt in cuptor cu 2 ardei capia si niste usturoi. E un must have, neaparat sa incercati. Am mai facut fasole verde frageda, e timpul ei acum, supa de pui cu galuste (ma rog, taietei au fost), dovleac copt cu miere si scortisoara si cate si mai cate, ca uita baba, are mintea scurta.
O alta chestie pe care am facut-o intre timp si nu am apucat sa o anunt este o pagina pe Facebook. Am trecut pe pagina din motive lesne de inteles, deja nu mai prididesc cu acceptatul prietenilor (va multumesc frumos, by the way :) deci cu pagina este mai simplu: daca ma cititi, va place ce vedeti pe blog, ma cunoasteti sau ati vrea :P dati un like aici.
Si ca sa nu va las cu ochii in soare (ca tocmai ce a disparut sub nori) am scotocit in arhiva si am gasit poze de la o tocana buna buna dupa care imi lasa mereu gura apa.
Va trebuie o ceapa mare, cateva felii de piept de porc, 4-5 catei de usturoi din cei mari, rosii, masline, eu am pus si niste cartofi ca sa fiu mai cu mot. Toate se toaca grosier si se calesc in ulei, Se condimenteaza cu sare, piper, se toarna vin alb pe deasupra si se baga la cuptor, acoperite cu folie/capac. Se tin la foc mic mic pana cand carnita e frageda si mirosul lesinator. Se scoate folia/capacul si se mai lasa 5 minute sa prinda culoare. Eu am aruncat pe deasupra si niste tije de telina pentru gust. Se pune patrunjel si se mananca cu paine proaspata si eventual smantana.
Pofta buna si sa ne auzim cu bine!