Tocana Mexicana
Sursa TOCANA MEXICANA
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Absolut delicioasa ! Este fff picanta si necesita rapiditate si vase nonaderente ptr a nu avea surprize . Ptr cine doreste sa experimenteze , v-as sfatui ca mai intai sa va pregatiti toate , toate ingredientele , ca nu-i timp de-o cafea , tigara ... nici vorba , altfel veti pierde preparatul
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata amestec
- 5 cartofi
- 3 cepe medii
- 1 ct rosii cubulete
- 50 g stafide
- 1 lgt oregano
- 1 lgt chimen
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- 3 ardei iuti
Preparare:
Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si imprumute gusturile , se sareaza si pipereaza si se adauga si ardeii iuti taiat rondelute (eu am inlocuit cu sosul pishcacios facut de mine) si usturoiul pisat . Rosiile cubulete se zdrobesc bine , se adauga si ele , impreuna cu stafidele hidratate din timp in apa rece , timp de 30 de minute , acestora urmandu-le cartofii fierti si scursi . Se adauga chimenul si oregano si totul se lasa la foc mic , timp de 15 minute . Uuuuuuuu , ce ritm alert ... am obosit si sa povestesc ce-am facut .
Pofta buna!
Absolut delicioasa ! Este fff picanta si necesita rapiditate si vase nonaderente ptr a nu avea surprize . Ptr cine doreste sa experimenteze , v-as sfatui ca mai intai sa va pregatiti toate , toate ingredientele , ca nu-i timp de-o cafea , tigara ... nici vorba , altfel veti pierde preparatul
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata amestec
- 5 cartofi
- 3 cepe medii
- 1 ct rosii cubulete
- 50 g stafide
- 1 lgt oregano
- 1 lgt chimen
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- 3 ardei iuti
Preparare:
Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si imprumute gusturile , se sareaza si pipereaza si se adauga si ardeii iuti taiat rondelute (eu am inlocuit cu sosul pishcacios facut de mine) si usturoiul pisat . Rosiile cubulete se zdrobesc bine , se adauga si ele , impreuna cu stafidele hidratate din timp in apa rece , timp de 30 de minute , acestora urmandu-le cartofii fierti si scursi . Se adauga chimenul si oregano si totul se lasa la foc mic , timp de 15 minute . Uuuuuuuu , ce ritm alert ... am obosit si sa povestesc ce-am facut .
Pofta buna!