Tocană (improvizată) Picantă De Legume
articol scris de AndreiD blog ganduriculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În cazul de faţă avem aşa:
- o leg. mărar;
- o leg. pătrunjel;
- un ardei gras;
- 3 cepe;
- o ţelină;
- 3 morcovi:
- 1 păstârnac;
- 3 ardei iuţi (ciuşcă);
- 3 căpăţâni usturoi;
- un sos napoletan;
- o cutie de roşii;
- sare fină;
- ulei măsline;
- oregano;
- vegeta;
- cimbru;
- boia iute;
- tarhon;
- piper boabe;
- dafin;
- ienibahar;
- o pungă de legume;
După cum se vede va ieşi picant...foarte picant. Câteva linguri chiar au leşinat în procesul de preparare.
Preparare:
- tocăm toate legumele de mai sus.
- călim ceapa bine de tot într-un strop de ulei, apoi, că să nu sufere de singurătate, adăugăm mix-ul de legume şi o leacă de apă în care să se bălăcească. lăsăm să fiarbă un pic. apoi venim şi cu restul de legume şi încă un pic de apă (cât să le acopere). lăsăm sa fiarbă până devin moi.
- adăugăm roşiile şi câteva linguri de sos napoletan. condimentăm după preferinţe. hidrataţi-vă bine înainte de masă, pentru că o să plângeţi.
- din păcate nu am poze cu ea şi rece, pentru că nu a apucat această stare.
Să aveţi poftă.