contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana Din Creveti Si Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am "furat" reteta aceasta de la Nordsee (restaurantul). Ce am mancat la ei a fost insa o tocana mult mai bogata: cel putin trei feluri de peste, creveti, caracatita, fructe de mare, chiar si ceva legume (neidentificate) in plus. Deci ideea e sa adaugati cu curaj tot ce aveti la indemana de origine marina. Iar mai jos, varianta mea.



Ingrediente:
  • 200g peste cu carne rosie
  • 200g peste cu carne alba
  • 100g creveti
  • 1 conserva amestec de mazare cu morcovi (200g)
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper
  • ulei

Pestele se curata de oase daca este cazul, apoi se taie bucati mai mari, usturoiul curatat se taie rondele. 

Intr-o tigaie adanca se incinge putin ulei. Se adauga intai crevetii si usturoiul, iar dupa 1-2 minute  se adauga si bucatile de peste. Se lasa sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda). Se adauga apoi smantana dulce, curry-ul si amestecul de mazare si morcovi dar fara zeama. Se fierbe la foc potrivit 5 minute. La final se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Ca si garnitura recomand orez. Sa va fie de bine!