Tocana De Porc Cu Ceapa
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Plin de verdeturi si eu gatesc tocana de porc. Ce sa fac daca mi-a fost pofta de o tocanita cu ceapa, mamaliguta si castraveti murati ... am o singura scuza ( nu stiu cat de plauzibila ) , vremea de afara , zici ca e toamna tarzie . Hai sa va scriu reteta , e una traditionala deci simpla :).
Ingrediente:
- 600 g carne de porc ( pulpa de preferat )
- 3 cepe
- putin ulei
- sare, piper, boia
Taiem carnea bucati potrivit de mari. Ceapa o tocam . Incingem uleiul intr-o cratita si apoi adaugam ceapa tocata. Punem putina apa, acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca. Cand ceapa este sticloasa adaugam carnea condimentata si amestecam usor. Punem capacul si lasam sa se faca la foc mic. Cand a scazut zeama lasata de carne, adaugam putina apa. Lasam sa se faca la foc mic .
La sfarsit mai adaugam putin piper macinat.
Servim evident cu mamaliguta si castraveti murati.