contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Pipote Si Inimi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Retetele cu pipote si inimi sau doar cu inimi  presupun de obicei alaturarea lor cu legume din plin. Asa am facut si noi ! Pentru a pastra legumele pline de savoare si culoare si a nu le fierbe prea mult, vom fierbe organele separat inainte, pentru ca se fierb mai greu decat legumele.
Tocana de pipote si inimi


Ingrediente necesare:
o tavita cu pipote si inimi
o ceapa mare
1 morcov
2 ardei capia
3 linguri de pasta de tomate
o lingurita de amidon
3 linguri de ulei
sare, piper, busuioc
150-200 ml de apa

Mod de preparare:
In primul rand am spalat pipotele si am curatat bine inimile de sange, dupa care le-am pus la fiert timp de 20 de minute. Noi am taiat inimile in doua pentru a scoate tot sangele, insa daca doriti sa ramana intregi trebuie sa le tineti cateva minute intr-un vas cu apa pentru a elimina sangele si apoi sa le spalati insistent.
Tocana de pipote si inimi

Dupa ce pipotele si inimile au fiert, le-am scos intr-un vas. Am tocat apoi ceapa pestisori, morcovul l-am dat pe razatoarea fina, iar ardeii i-am taiat cubulete. Am pus trei linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta si am calit legumele timp de 5 minute, dupa care am adaugat pipotele si inimile. Am presarat sare si piper si am mai calit inca 3 minute.
Am amestecat cele 3 linguri de bulion cu 150 ml de apa si am turnat amestecul in tigaie. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care am adaugat o lingurita de amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a da consistenta sosului. Am lasat tocana de pipote si inimi sa mai fiarba 2-3 minute, dupa am oprit focul si am presarat busuioc.
Pofta buna!
Tocana de pipote si inimi