Tocana De Peste
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Este pentru prima oara in viata mea in care fac tocana de peste!
Am gatit pestele in nenumarte feluri -fript sau la cupto, am facut chiar si cateva soiuri de ciorba de peste, dar nu mi-ar fi trecut prin cap sa-l fac si tocana. Asta pana am dat de aceasta reteta a lui Jamie Oliver.
Si a fost ca o descoperire epocala - o mancare simpla si rapida, incredibil de delicioasa si aromata pe care am servit-o cu chifle proaspete de la cuptor.
Ingrediente
2 cepe
5 catei de usturoi
3 rosii mari
1/2 kg cartofi
3 frunze de dafin
1 litru supa de legume
sare, piper
700 gr file de peste
patrunjel, marar
ulei
Intr-o tigaie incingeti putin ulei si caliti ceapa si usturoiul.
Adaugati cartofii, rosiile si supa de legume, mai puneti si frunzele de dafin, sarea si piperul si lasati sa fiarba pana cartofii incep sa devina moi.
Apoi adaugati si peste si mai lasati sa fiarba 15-20 de minute sau pana vedeti ca a fiert bine carnea.
Condimentati cu patrunjel si marar si serviti alaturi de o paine taraneasca proaspata!