contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Peste "sageata"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ca tot imi rasuna in minte de la inceputul anului Sorcova...
V-am spus vreodata ca bunicul meu a fost cel mai tare bunic ever? Se juca cu mine table si tabinet  fiecare dupa-amiaza... si suspectez acum ca ma lasa sa castig ca sa am motive sa chiui de bucurie. Ma lasa sa-i ciufulesc suvita asezata artistic peste chelie... si sa chiui din nou de bucurie. Si ma lasa pe 1 ianuarie sa-l bat strasnic cu sorcova peste umar cantand "Sorcova, vesela, tare ca piatra, iute ca sageata". Aici chiotele erau cele mai puternice :D
Anyway, revenind la subiect - tocana asta de peste chiar e "iute ca sageata". E din cartea noua a lui Jamie Oliver - 15 Minutes Meals, si daca lui i-a luat 15 minute sa o faca, mie mi-a luat 20. Afacere buna zic eu, nu?
Decurge asa treaba:
Se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba, un fenicul si 3 catei de usturoijumatate de ardei iute, toate feliate subtirel,  + sare si piper
Se lasa sa se inmoaie la foc mediu 5-6 minute. Apoi se adauga o conserva de rosii + jumatate de pahar de vin alb. In timp ce sosul bolboroseste, se pregatesc creaturile marine care urmeaza sa se inece in tocana. In cazul meu
- 2 fileuri de pastrav4 fieluri de pollock, taiate in bucati de ~ 3 cm - ambii congelati de la Edenia (gasiti la Mega Image si sunt tare, tare buni!)
- 10 creveti (marca 365, tot de la Mega)
- niste langustine pe care le-am gasit pe fundul congelatorului
(adaptati in functie de ce aveti prin casa/ce va face cu ochiul la raionul de peste)
Dupa ce sosul a bolborosit vreo 10 minute, se adauga pestele si fructele de mare, se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute, nu mai mult ca pestele se face ultra-rapid si e pacat sa over-cook it si sa-l transformam in talpa de pantof.

Am servit bunaciunea cu un aioli facut dintr-un catel de usturoi frecat cu cateva firicele de sofran si cu un praf de sare in mojar si apoi amestecat cu 100ml de iaurt 0%.
Si cu felii de paine prajite, frecate cu - cu ce altceva? - tot cu usturoi, desigur!
Iaca cum sa mananci sanatos si repede si bun! Pam-pam!

Btw - cartea lui Jamie e redusa acum pe amazon.uk de la 26 lire la 12 lire, deci e afacere buna, zic eu. Aviz amatorilor :)