contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

2 ardei grasi sau gogosari
2-3 rosii sau suc de rosii
1/4 varza
2 cepe
6 linguri de ulei
verdeata, sare, piper, boia dulce
optional: 1/3 conopida, 1 vanata,
1 mana pastai de fasole verde
Mod de preparare:
Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Morcovii, cartofii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii subtiri. Ardeii se taie marunt, iar varza fideluta. Se ia o cratita suficient de mare pentru tocana de legume. Mai intai se rumenesc cepele tocate, in ulei sau untura fierbinte; tocana de legume iese deosebit de gustoasa daca folositi mai multa grasime. Se presara 1 lingura de boia dulce, apoi se adauga zarzavatul. Se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca punem la tocana de legume si cateva buchetele de conopida (sau vanata) este bine ca aceasta sa se prajeasca separat in putin ulei, inainte de a fi adaugata la mancare. Se completeaza tocana cu rosiile taiate in felii sau 100 ml suc de rosii, sare, apa cat sa aiba in ce fierbe legumele. Se acopera si se lasa tocana de legume sa fiarba acoperit, la foc mic sau in cuptor.
Nota:
Suntem obligati sa ne obisnuim cu ideea ca a venit toamna si vremea rece cu cae vom ramane cateva luni...pentru asta un fel de mancare ce este foarte bine pus in valoare de vremea rece si innorata este mareata tocana, orice fel de tocana si ar fi bine sa profitati de faptul ca in piata inca se mai gasesc legume proaspete...


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com