Tocană De Legume Pentru Iarna

articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Folosim ca măsura un castron obişnuit, nu mare, sau o farfurie cu vârf.
Avem nevoie de 1 castron cu ceapa tăiata jumatati, unul cu morcov, unul cu gogoşari (şi ardei), unul cu roşii.o ţelină, 1 pahar cu ulei, o cană cu orez, suc de roşii, sare, piper, foi de dafin.
1 - ceapa se opareste, se spala, se toaca si se pune in ulei, sa se caleasca uşor.
2 - deasupra punem morcovul trecut prin răzătoare.

şi ţelina:
3 - gogoşarii tăiaţi felii:
4 - roşiile decojite, tăiate cuburi:
După ce fierb toate vreo 30 de minute - se adauga suc de roşii, apă - ca să nu se ardă, ca si sare, piper enibahar - punem orezul fiert inainte vreo 20 de minute.
Se omogenizează, se pun frunze de ţelină tocate, se fierbe cât credeti că e necesar - să nu se facă terci orezul.
Se pun in borcane care se sterilizeaza.
Se mai pot face si alte combinatii, dupa gust.
Este gustoasă şi dietetica, dacă aveti grijă sa nu o prăjiţi.