Tocana De Legume In Felul Meu Gatit In Wok
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- o punga de amestec de legume (fara porumb)
- 300 g ciuperci proaspete
- o legatura de ceapa
- 2 cartofi mai mari
- 4-5 rosii coapte
- 500 ml de suc de rosii (nu bulion ci suc de rosii)
- cus cus - cam 2 pumni
- ulei de masline cam 3 linguri
- delicat, piper,
- patrunjel verde si tarhon
Legume proaspete se spala si se curata de coaja inafara de rosii, si se taie cuburi, amestecul se legume se scoate din punga ... ceapa verde il taiem rondele.
Pregatim wok-ul ... prin faptul ca il incingem bine inainte sa punem orice in el, apoi punem ulei de masline lasam sa se incinga si apoi adaugam ceapa ...
lasam 2 min cat sa se caleasca un pic dupa care adaugam toate legumele in wok ...
amestecand continu lasam ca legumele sa se inmoaie un pic ...apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba pe foc mare
(nu plecati fff departe ca trebuie amestecat altfel se arde)... cand legumele sunt moi ...mai adaugam 250 ml de suc de rosii lasam sa se infierbante si adaugam si cus cus-ul, respectiv condimentele (in legatura cu condimentele fiecare poate folosi ce condimente ii place).
Lasam inca 10 min sa fiarba si cu cus cusul ...dupa care stingem focul.
Se serveste simplu sau cu acrituri, cald sau rece oricum e fff delicios.
Pofta buna!!!Author:Tunde