Tocana De Legume Cu Orez
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu tinem post, dar tocana asta a venit de la sine, nu am cantitati, fireste, cine nu se prinde din poze, ghinion sau poate intreba.
Dar mai intai sa va arat niste chestii misto, gasite la magazinul din cartier, o telemea nemaipomenit de buna, veche, sarata, exceprionala, daca dati cu ochii de firma asta micuta a nimanui, merita.
A doua chestie, am primit de la tiza mea, Elena, o punga de panko, tot de la fete ramasese niste piept de pui asa ca am facut pentru prima data acasa (ca in deplasare nu se pune, ca nu poti hali) snitele cu panko, banal, pui, sare, piper, faina, ou, panko. E foarte misto. Cu pita cu seminte, tot de la fete, o lingura de maioneza si niste muraciuni, bestial.
Acum sa revenim la reteta noastra, repet, daca nu intelegeti despre ce vorbesc, puteti canta la alte porti.
Asadar am pus la inabusit urmatoarele: ciuperci, vanata, dovlecel, ardei copt, fulfi de ceapa. Ardeiul e inca din productia interna, e nemaipomenit de usor de folosit la mancare.
Am scurs peste si sticla de vin, pentru cei care considera ca vinul nu e de post, pot sari lejer peste.
Cand toate erau aproape facute am pus orez (da, ochiometric, puteti cantari aproximativ daca va coafeaza), sa fie cantitate egala de legume si orez crud. Pata de tomate, piper (am pus pasta de tomate de acum inadins ca sa nu infloreasca orezul de nebun).
La apa nu am cantarit, am pus cam ca la risotto, pe masura ce absorbea orezul.
Inainte sa fie de tot gata am gustat de sare si piper.
Nu va temeti ca nu ramane ciorba de orez, la rece se intareste, dar hei, stim deja asta.
Apoi am pus la borcane, vad ca tine bine si varianta cu fiert pana se umfla capacele si lasat la rece in apa fierbinte, deasupra cuptorului cald (faceam si peste).
S-au vidat ca lumea si asa.
Mai multe poze nu am ca e bezna.
Rezumat: se calesc legumele, se pune cantitate aproximativ egala de orez peste ele, sare, piper, dupa chef, as putea cantari sa zic o saisprezecime de polonic, dar nu zic, se acopera cu apa si se amesteca pana cand tocana atinge consistenta dorita de borcaniard. Da, am licenta poetica.
Se poate manca sau conserva. Sau nu.
Va doresc rororo