Tocana De Ceapa
Sursa Tocana de ceapa
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica banateana ce mi-a starnit curiozitatea atat datorita ingredientului de baza (ceapa) cat si recomandarii lui Radu Anton Roman in a carui carte am si gasit reteta si care spunea ca e “bunuta” “daca e bine asezonata” si ca e “ciudata (….) si isi schimba gustul din nimic” – atentie asadar la asezonare, musai ca-n reteta. Buei, mi-am zis, dar pretentioasa fandoseala avand in vedere ingredintele …din topor. Asa ca m-am pus s-o prepar. Concluzia? Intai, nu dureaza mult, al doilea, vorba maestrului, e bunuta dar se poate sa nu placa orisicui – asa ca preparati o data si hotarati pentru voi, trei – mie mi se pare ca merge mai degraba ca o a doua garnitura la cartofi la cuptor de pilda sau la orez, eu am mancat-o cu spaghete – nu a fost cea mai inspirata combinatie dar se putea si mai rau. Enfin, verdict: mie mi-a placut, de post mai ales e o optiune, pe langa garniturile de mai sus ma gandeam ca ar merge si cu felii de paine tip bruschete, unse cu usturoi si coapte nitel sa prinda crusta.
Ne trebuie:- 6 cepe mari, curatate si taiate felii mai groscioareCeapa laolalta cu boia, usturoiul si morcovul se prajesc in untdelemn (ulei) pana cand ceapa devine transparenta.
- 3 linguri untdelemn
- 3 catei de usturoi
- un morcov
- 1/2 lingurita boia
- 2 linguri pasta de rosii
- o lingurita de otet
- o lingurita de zahar
- o legatura de marar
Este momentul sa adaugam si pasta de rosii, otetul, zaharul, mestecam des sa nu se arda, dam si focul incet. Lasam 10 minute sa sfaraie molcom dupa care adaugam si mararul tocat. Mestecam…
Gata.
Iete, simplu ca buna ziua!