Tocana De Cartofi Cu Carne De Porc Afumata Si Masline
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 400 gr. de carne de porc afumata;
- 1 kg. de cartofi;
- 150 gr. de masline intregi;
- 3 cepe;
- 2 morcovi;
- 1 pastarnac;
- 2 felii de telina;
- o ceasca cu sos de tomate;
- ulei pentru calit;
- sare, piper, rozmarin, chimen, marar, tarhon, foi de dafin.
Speli carnea, o tai in cubulete potrivite ca marime si o pui la prajit in putin ulei. Cureti, speli si toci legumele si le adaugi peste carne. Le lasi putin la calit si apoi adaugi o cana cu apa calda.
Cureti, speli si tai in cubulete cartofii. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adaugi cartofii, maslinele, semintele de chimen si 2-3 foi de dafin. Completezi cu apa calda atat cat sa nu acoperi legumele. Lasi sa fiarba 20-30 de minute si adaugi sosul de tomate si rozmarinul – sa nu pui mult, altfel mancarea va fi putin amara. Mai lasi sa fiarba 5 minute, potrivesti de sare si piper si adaugi verdeata tocata marunt (marar si tarhon).
E delicioasa alaturi de o salata de varza murata!
Pofta buna!