Tocana Cu Orez
Sursa Tocana cu orez
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O
minunata mancarica gata preparata, atunci cand ti-e foame si nu ai timp de
gatit !
500
ml suc de rosii
500
g morcov
500
g ceapa
1,5
kg gogosar
100g
orez
250
ml ulei
Sare
Piper
1
foaie de dafin
5
borcane de 0.800g/sterilizate
Intr-o
craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar
morcovii ii dam pe razatoare. Punem
uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa
nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa
dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii,
sare, piper si foaia de dafin.
Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care
adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’. Turnam
tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie
sau le
punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam,
etichetam si depozitam borcanele in camara.
Sursa:
revista Libertatea pt Femei
Pofta
buna!