Tocana Cu Carne De Porc Si Galuste Din Faina
articol scris de Afumaturi blog afumaturi.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-Carne de porc 600gr - taiata cubulete
-Piept de porc afumat 200gr - taiat fasiute subtiri
-Ardei rosu - o bucata
-Morcov - o bucata
-Ceapa rosie - o bucata
-Bulion de rosii - aproximativ o cana
-Pasta de rosii - cam 2 linguri
-Chimen, boia, foi de dafin, piper negru dupa gust
Galuste:
Din 3 oua, faina si putina sare facem un amestec vartos din care formam galuste cu lingura si le punem in apa clocotinda cu sare.
Cand incep sa iasa la suprafata le mai lasam 2-3 minute si le scoatem cu o paleta.
Mod de preparare:
Intr-o cratita incinsa punem pieptul de porc la prajit, il lasam pana devine crocant apoi il scoatem pe o farfurie.
In untura ramasa de la pieptul de porc punem boabele de chimen usor zdrobite pana prind putina culoare apoi adaugam carnea de porc pe care o rumenim bine pe toate partile, cand s-a prajit o scoatem si o punem langa pieptul afumat.
In cratita punem ceapa si ardeiul la perpelit apoi adaugam si morcovul, peste ele turnam bulionul continuand cu condimentele dupa care lasam sa se patrunda. Cand s-au patruns le trecem prin sita.
Punem pasta obtinuta la foc, in ea asezam bucatile de carne si fasiile de piept afumat, adaugam si galustele fierte, amestecam si mai lasam un timp la foc sa se patrunda aromele.
Servim cu multe muraturi si paine proaspata de tara. Pofta buna!