Tocana Berbera De Legume
Sursa Tocana Berbera de Legume
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In perioada pe care a petrecut-o la Grenoble, Robert a descoperit aceasta mancare, care l-a incantat atat de mult incat i-a facut poze ca sa-mi arate si mie :)) (puteti sa le vedeti la finalul retetei) Deci era clar ca trebuia sa o pregatim acasa. Pentru inceput, in varianta vegetariana, dar cu siguranta o vom reface si in forma originala, cu niste cotlete de berbecut. Dar pana atunci, va prezint o mancare delicioasa de post.
Pentru vreo 6 portii avem nevoie de:
- 200 g cus-cus
- 5-6 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 1 bucata praz
- 1 ceapa rosie
- 6-8 ardei copti (am folosit din cei pusi la congelator in vara)
- 1 cutie rosii in conserva
- 1 ardei iute uscat
- 1 lingurita harrisa
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- chimion, coriandru
- puteti pune si 1-2 catei de usturoi
Incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul - daca folositi, pana se rumenesc putin. Adaugam prazul si morcovii, taiate bucati mai mari, completam cu un pahar de apa sau supa de legume si lasam 15-20 de minute la fiert.
Intre timp taiem cubulete maricele si dovleceii si vinetele, pe care le adaugam la fiert. Completati cu apa oricand e nevoie, tocana aceasta trebuie sa aiba destul de mult sos. Tocam rosiile si ardeii copti, le punem si pe ele in cratita si lasam totul la fiert inca vreo 20 de minute.
La final adaugam ardeiul iute tocat marunt, dizolvam si harrisa in sos, condimentam cu sare, piper, chimion si coriandru.
Pregatim cus-cus-ul conform instructiunilor: il fierbem sau il lasam doar in apa fierbinte si il scurgem. Punem cus-cus-ul intr-un bol, iar tocana de legume o asezam in alt bol si presaram din abundenta patrunjel proaspat tocat. La masa, se ia din cus-cus, iar cu un polonic sau o lingura se ia din tocana. Pentru cei care mai rezista, se poate adauga mai multa harrisa :)
Si sursa retetei: