contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Toba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

1 ureche de porc
2 rinichi de porc
1 limba de porc
250 g muschi de porc
500 g pulpa de porc
1 inima de porc
150 g slanina impanata cu carne
4-5 catei usturoi
1 stomac de porc
sare
piper proaspata macinat
piper boabe
3 foi de dafin

PREPARARE:

Punem la fiert toate gama de organe si carnuri pe care am insirat-o la ingrediente, adaugand boabe de piper, sare si foi de dafin. Vor fierbe cam 1 ora, din momentul in care dau in primul clocot.

Cat timp se fierb acestea, noi punem stomacul de porc in apa fierbinte cu sare si otet, unde il lasam o ora, apoi il curatam de membrana interioara.

Dupa ce s-au fiert organele de porc si carnea le scoatem din apa, le lasam sa se raceasca, apoi curatam limba de pielita, apoi tocam totul in cuburi mai mici sau mai mari. Adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper macinat, 3-4 polonice din zeama in care au fiert organele.

Umplem stomacul cu aceasta compozitie, coasem deschizatura, apoi fierbem toba inca 30 de minute.

Intepam din cand in cand cu un ac toba, pentru a nu se crea presiune, ceea ce va duce la ruperea matului. Putem pune toba la fiert intr-un dres, asa cum procedam cu ouale de paste, pentru a evita spargerea acesteia.

Dupa ce s-a fiert, o scoatem din oala si o punem pe un fund de lemn. Peste aceasta punem alt fund de lemn si o greutate. O lasam peste noapte la rece, cu greutatea peste aceasta.

Cam mult de lucru, dar merita!!!
Pofta buna!

Sursa de inspiratie a fost revista Click Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook