Tiramisul Meu
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1 pachet Savoiardi-La Buona Pasticceria
500g Mascarpone-largo Maggiore
6 oua
200g zahar pudra
200ml frisca HuLaLa
4 plicuri de zahar vanilat
700ml cafea expresso
4 linguri de zahar
12 linguri de rom
cacao neagra sau ciocolata rasa
2 gelatine de 10 g
Se prepara 700ml de cafea expresso si se lasa la racit. Se separa galbenusurile de albusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 210g de zahar pudra pana devine o spuma alba.
Se adauga cele 500g de Mascarponesi se amesteca cu galbenusurile.
Cele 6 albusuri se bat cu cu 90g de zahar si 4 plicuri de zahar vanilat si se amesteca prin rasturnare cu crema preparata mai sus. Atentie! Crema se poate taia.
Se pun la muiat in apa rece cele 2 pachete de gelatina. Se bat cele 200g de frisca si se amesteca tot prin rasturnare cu intraga compozitie. Se ia cafeaua expresso si se amesteca cu 4 linguri de zahar si 12 linguri de rom. Se pregateste o tava cat sa incapa Savoiardi pe doua randuri si ne apucam sa aranjam prajitura. Se ia fiecare piscot in parte, se inmoaie in cafea si se pune in tava, astfel procedand cu fiecare piscot in parte aranjandu-i unul sub altul. Se topeste gelatina si se pune in crema. Cand s-a umplut fundul tavii, se pune un strat de crema cat sa-i acopere bine si se reia procesul de la inceput cu piscoturile muiate in cafea si asezate frumos.
Cand s-a umplut tava de al doilea rand de piscoturi se pune crema care a mai ramas.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece de seara pana dimineata.