Tiramisu
Sursa Tiramisu
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Minunat desert! Din cand in cand ne rasfatam cu o portie generoasa de tiramisu, pentru ca ne place foarte mult.
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Adi Hadean; tot acolo este si o postare cu secrete pentru un tiramisu bun.
Ingrediente: 3/4 oua (depinde cat sunt de mari),
6 linguri de zahar,
500 g mascarpone,
500 g piscoturi (sau cate intra in vasul de care dispuneti),
cafea (nu am folosit nici brandy, nici amaretto, din motive de minori).
Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Incorporam bezeaua in crema de mascarpone cu galbenus, cu miscari usoare.
Facem un sirop dintr-o parte apa si una cafea; daca doriti puneti putin zahar, vanilie sau amaretto/brandy... Eu am zis pas, dar o lingura de zahar tot am pus.
Insiropam piscoturile in siropul rece, cu atentie: le trecem scurt prin sirop, altfel vor absorbi prea mult lichid.
Ungem fundul unui vas cu pereti inalti cu putina crema, apoi montam prajitura: strat de piscoturi, 1/2 crema, piscoturi, restul de crema. Daca doriti puteti face trei straturi de piscoturi; eu am folosit o forma rotunda de tort, cu mentiunea ca imi voi lua cat de curand una patrata :P ca sa nu mai fiu nevoita sa decupez piscoturi...
Pudram cu cacao (activitatea preferata a fetelor...).
Lasam la rece peste noapte si consumam cu mare pofta a doua zi!