contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC02333
Minunat desert! Din cand in cand ne rasfatam cu o portie generoasa de tiramisu, pentru ca ne place foarte mult.
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Adi Hadean; tot acolo este si o postare cu secrete pentru un tiramisu bun.

DSC02319
Ingrediente: 3/4 oua (depinde cat sunt de mari),
6 linguri de zahar,
500 g mascarpone,
500 g piscoturi (sau cate intra in vasul de care dispuneti),
cafea (nu am folosit nici brandy, nici amaretto, din motive de minori).
Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.
DSC02285
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Incorporam bezeaua in crema de mascarpone cu galbenus, cu miscari usoare.
Facem un sirop dintr-o parte apa si una cafea; daca doriti puneti putin zahar, vanilie sau amaretto/brandy... Eu am zis pas, dar o lingura de zahar tot am pus.
Insiropam piscoturile in siropul rece, cu atentie: le trecem scurt prin sirop, altfel vor absorbi prea mult lichid.
Ungem fundul unui vas cu pereti inalti cu putina crema, apoi montam prajitura: strat de piscoturi, 1/2 crema, piscoturi, restul de crema. Daca doriti puteti face trei straturi de piscoturi; eu am folosit o forma rotunda de tort, cu mentiunea ca imi voi lua cat de curand una patrata :P ca sa nu mai fiu nevoita sa decupez piscoturi...
DSC02306
Pudram cu cacao (activitatea preferata a fetelor...).
DSC02309
Lasam la rece peste noapte si consumam cu mare pofta a doua zi!
DSC02313