Tiramisu
Sursa TIRAMISU
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
600 gr piscoturi Savoiardi
8 oua
500 gr mascarpone (GRANAROLO)
800 ml frisca lichida
400 ml cafea concentrata
250 gr zahar + 5 linguri pentru albusuri
esenta de rom
PREPARARE:
Se prepara cafeaua (fara zahar) si se lasa la racit. Frisca se bate bine si se pune deoparte. Se separa ouale, pastrand doar 4 albusuri pentru crema. Galbenusurile se freaca bine cu cele 250 gr. zahar, apoi se pune vasul pe baie de aburi si se freaca pana se topeste zaharul. Se lasa compozitia la racit. Dupa racire se incorporeaza crema mascarpone. Cele 4 albusuri se bat bezea cu 5 linguri de zahar si se incorporeaza in crema de galbenusuri amestecand usor cu lingura de jos in sus. La sfarsit se incorporeaza frisca. Se inmoaie fiecare piscot (nu prea mult) in cafeaua amestecata cu esenta de rom apoi se aseaza in straturi pe o tava. Se pune peste primul strat de piscoturi un strat de crema, din nou un strat de piscoturi apoi restul de crema. Se pudreaza cu cacao data prin sita si se da la rece pentru cel putin 3-4 ore. Delicios!!!!!!!!
POFTA BUNA!