Tiramisu
Sursa Tiramisu
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta de tiramisu nu este cea originala, insa am incercat sa o fac sa semene cat mai mult la gust cu originalul. Nu contine mascarpone, insa se simte gustul intens de cafea :)
Am folosit:
Am folosit:
- 1 pachet mare de piscoturi (aprox. 48 piscoturi), 2 plicuri crema de vanilie, 2 plicuri crema de ciocolata, 800 ml lapte dulce, 500 ml cafea (eu am pregatit-o la ibric), 500 ml de frisca lichida, o ciocolata amaruie mica, 8 linguri de zahar, 4 plicuri zahar vanilat.
Am pragatit intai cele 2 tipuri de crema. Desi pe plic se recomanda la un plic 250 ml lapte, eu am pus 200 ml ca sa iasa crema mai tare.
Asadar continutul celor 2 plicuri de vanilie l-am amestecat cu 400 ml lapte, 4 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.
La fel am procedat si cu plicurile de ciocolata.
Am batut frisca lichida pana a devenit consistenta.
Am pregatit 500 ml de cafea la ibric. Nu am lasat cafeaua amara ci am adaugat putin zahar.
Am inmuiat jumatate din cantitatea de piscoturi in cafea si am format un strat de piscoturi pe un platou.
Am adaugat peste piscoturi crema de vanilie. Apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea.
Am adaugat peste ele crema de ciocolata, apoi frisca. Decorul din frisca nu e cel mai reusit, insa am ras ciocolata amaruie deasupra si l-am mascat:)
Desi nu e reteta originala, noua ne-a placut foarte mult! Le-a placut si musafirilor asa ca ma declar multumita de ceea ce am facut:)
Pofta buna!