Tiramisu
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Ingrediente:
250 g mascarpone
3 galbenusuri
200 ml frisca
100 g zahar
coniac(optional)
350-400 g piscoturi
400 ml cafea indulcita
rom
cacao
Mod de preparare:
Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se adauga coniac(optional).
Cafeaua preparata si indulcita dupa gust se amesteca cu rom si se toarna intr-un vas incapator.Fiecare piscot se trece prin cafea pentru cateva secunde si se aseaza pe o tava dreptunghiulara.Piscoturile se aseaza paralele cu latura mare a tavii pentru a putea fi taiat.Pe tava se aseaza un strat de piscoturi,apoi 1/2 din crema,piscoturi si restul de crema.
Deasupra se pudreaza cu cacao din abundenta.Se de la frigider pentru cel putin 4-5 ore.