Tiramisu
articol scris de adellaida blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
4 galbenusuri
60 gr zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
200-250 gr piscoturi
250 ml cafea
50 ml Baileys
frisca pentru ornat
cacao pentru pudrat
Galbenusurile cu zaharul se freaca intr-un vas rezistent la foc. Dupa ce le-am amestecat bine, punem vasul respectiv, la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine pana cand se obtine o crema groasa, se lasa la racit.
Cand s-a racit adaugam crema peste mascarpone si omogenizam bine apoi adaugam si albusurile batute spuma tare.
Intr-o tava, eu am folosit una cu pereti detasabili, punem din crema obtinuta 3-4 linguri, intindem pe fundul formei, apoi un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece in care am turnat 50 ml Baileys
piscoturile se trec doar prin cafea nu se lasa mult la inmuiat, punem iar un rand de crema, iar piscoturi inmuiate in cafea, ultimul rand va fi de crema. Se da la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta, apoi desfaceti peretii formei
imbracati tiramisu in frisca, ornati dupa imaginatie si la final cu pudram cu cacao.