Tiramisu
Sursa Tiramisu
articol scris de dpatrascu blog sites.google.com/site/sitedemancare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
reteta de la o prietena:
1. mai intai fac cafea.. multa si tare pe care o pun intr-un vas dreprunghiular putin mai lung decat un piscot si lat de 3 ori cat un piscot. 2. bat 5 galbenusuri cu 6 linguri zahar +400 gr. smantana grasa, noi cumparam "Danone" cu capac rosu. 3. bat 5 albusuri cu putina sare si frisca hulala, cea mai mica dimensiune gasita pe piata. 4. se amesteca 2 si 3 5. folosesc un vas cu pereti pun prima data crema apoi piscoturi foarte putin inmuiate in cafea pe o parte si alta, iar crema, piscot.... termin tot cu crema pe care presar putin nes.
reteta originala italiana foloseste mascarpone si marsala (un vin italian) sau grappa (bautaura alcoolica italiana); putem folosi si un Amaretto |