Tiramisu
Sursa Tiramisu
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Revin si eu dupa o lunga pauza...
Dar sa nu credeti ca am pierdut vremea...nici vorba.
Am adunat material cat pentru inca vreo 15 postari :) doar timp sa am sa le postez...
Nu cred ca trebuie sa mai povestesc ceva despre tiramisu ... e pur si simplu delicios ... usor ... racoros.
Iata si reteta ...
INGREDIENTE:
- 2 pachete savoiardi / piscot ( aproximativ 25 de bucati )
- 250 g mascarpone
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 400 ml frisca lichida
- ~ 50 ml cognac
- 200 ml cafea tare, neindulcita
- cacao pudra
Galbenusurile se pun intr-un vas alaturi de zaharul pudra pe bain-marie si se amesteca pana cand zaharul se topeste si se ingroasa putin. Se lasa la racit dupa care se adauga la mascarpone. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Frisca se bate spuma.
In loc de frisca se pot folosi si cele 4 albusuri de la oua, cum preferati.
Se adauga frisca la crema de mascarpone si se amesteca usor.
La final se adauga cognacul. Eu am pus doar ~ 25 ml, nu vroiam sa-i domine aroma prea puternic.
Piscoturile se imbiba usor in cafea.
Se aseaza un strat de savoiardi in tava
apoi un strat de crema , urmeaza al doilea strat de savoiardi dupa care se termina cu un strat de crema.
Se da la rece pentru 2-3 ore, dupa care se poate servi pudrta cu cacao din abundenta.
O feliuta...
Pofta buna!
RozBonBon