contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Tomnatic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Daca va plac merele coapte, asa cum  imi plac mie, o sa va doriti cu disperare sa faceti acest desert.
Puteti sa-l folositi drept pretext ca sa-i implicati si pe copilasi in prepararea lui....cui nu-i place sa se joace cu mere, prune ..etc....etc ?! :D
In plus se face simplu, iar cat timp se vor coace  merele,  casa voastra va mirosi a rai ;)
Asadar...
...spalati ci curatati de coaja si cotoare 12 mere mai micute ( cat sa incapa in forma voastra de muffins )

...puneti bucatele de unt si cate o lingura buna de zahar in fiecare adancitura a tavi, apoi puneti si merele....

...iar  in locul cotoarelor musai trebuiesc puse  prune uscate/afumate   ;) 2-3 , cate incap :)

Coaceti merele la 200 * cca 20-30 de minute sau pana constatati ca s-au copt.
Intre timp luati o tava rotunda in care asezati un rand de piscoturi bine insiropate in cafeaua voastra preferata ( poate sa fie si solubila )

Cand sunt coapte  merele , le repartizati deasupra piscoturilor.
Puteti sa scoateti din mere cateva  prune si sa le asezati printre . Daca lasati cate o pruna in fiecare mar e suficient. ;)
Veti constata ca pe timpul coacerii, zaharul si untul s-au topit si impreuna cu sucul lasat de mere s-au transformat intr-un delicios caramel.
Cu acest caramel stropiti merele si piscoturile ...mare atentie sa nu-l risipiti , pentru ca e pretios ;).

Lasati merele sa se raceasca bine.
Bateti 600 ml frisca NATURALA  cu 2-3 linguri de zahar vanilat  si un plic de intaritor si asezati-o peste merele coapte.

Pudrati cu cacao si putina scortisoara.

Dupa jumatate de ora de stat la frigider se poate servi ;).
Multumesc fetelor de pe FB pentru ca m-au ajutat sa aleg numele desertului!  Am combinat cele doua sugestii si a rezultat ceea ce vedeti in titlu :).
FITI BINECUVANTATI ! :)