Tiramisu Tomnatic
Sursa TIRAMISU TOMNATIC
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca va plac merele coapte, asa cum imi plac mie, o sa va doriti cu disperare sa faceti acest desert.
Puteti sa-l folositi drept pretext ca sa-i implicati si pe copilasi in prepararea lui....cui nu-i place sa se joace cu mere, prune ..etc....etc ?! :D
In plus se face simplu, iar cat timp se vor coace merele, casa voastra va mirosi a rai ;)
Asadar...
...spalati ci curatati de coaja si cotoare 12 mere mai micute ( cat sa incapa in forma voastra de muffins )
...puneti bucatele de unt si cate o lingura buna de zahar in fiecare adancitura a tavi, apoi puneti si merele....
...iar in locul cotoarelor musai trebuiesc puse prune uscate/afumate ;) 2-3 , cate incap :)
Coaceti merele la 200 * cca 20-30 de minute sau pana constatati ca s-au copt.
Intre timp luati o tava rotunda in care asezati un rand de piscoturi bine insiropate in cafeaua voastra preferata ( poate sa fie si solubila )
Cand sunt coapte merele , le repartizati deasupra piscoturilor.
Puteti sa scoateti din mere cateva prune si sa le asezati printre . Daca lasati cate o pruna in fiecare mar e suficient. ;)
Veti constata ca pe timpul coacerii, zaharul si untul s-au topit si impreuna cu sucul lasat de mere s-au transformat intr-un delicios caramel.
Cu acest caramel stropiti merele si piscoturile ...mare atentie sa nu-l risipiti , pentru ca e pretios ;).
Lasati merele sa se raceasca bine.
Bateti 600 ml frisca NATURALA cu 2-3 linguri de zahar vanilat si un plic de intaritor si asezati-o peste merele coapte.
Pudrati cu cacao si putina scortisoara.
Dupa jumatate de ora de stat la frigider se poate servi ;).
Multumesc fetelor de pe FB pentru ca m-au ajutat sa aleg numele desertului! Am combinat cele doua sugestii si a rezultat ceea ce vedeti in titlu :).
FITI BINECUVANTATI ! :)