Tiramisu, Streap-teese & Gdc 10
articol scris de gospodinadecriza blog gospodinadecriza.blogspot.com
La multi ani tuturor blogospodinelor!!!
Pentru mine acest 8 Martie are o dubla semnificatie:
Ziua Femeilor,dar si reteta cu nr. 10. :)
Unii bloggeri cu state vechi si-au serbat 2 - 3 ani de prezenta online (Laura Sava), altii 100 de retete postate (Cuina Banateana), iar altii 100.000 de vizitatori (Bucatar Maniac).
Iata ca a sosit si randul meu sa serbez postarea a 10 RETETE.
Sunt o admiratoare a mea!!! (cum ar spune o mare femeie din contemporaneitate, o telegospodina care stie sa croseteze, sa dea cu mopul ...)
Prima marturisire care v-o fac vizavi de acest tiramisu e ca nu l-am pregatit astazi.
Pentru ca azi sunt o DUOAMNA, nu stau la cratita, ci ma simt bine si vizionez spectacole de streap-teese masculin.
Va invit sa-mi urmati exemplul!!!
Ingrediente
* 1 punga piscoturi, deci 400, 500 grame,
* 500 g branza Mascarpone,
* 4, 5 oua,
* 150 g zahar,
* 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,
* Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,
* O cutie 250 g frisca.
Mod de preparare:
Preparam o cafea Espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se deschid la culoare. Am adaugat apoi 4 linguri de lichior (eu am avut un lichior cu alcool 35% volum, cu extract de plante, mirodenii, care a dat operei mele un gust deosebit). Mai adaugam crema Mascarpone, direct din frigider, si se amesteca foarte usor si foarte putin!
Va marturisesc ca nu am mai folosit albusurile, ci am batut o cutie de frsca de 250 g si am incorporat usor, cu lingura, in crema de galbenusuri si Mascarpone. Punem amestecul la frigider cel putin 30 minute.
Piscoturile se inmoaie pe o singura parte, in cafea, foarte usor, pentru a nu se inmuia si le asezam fara spatii goale intre ele. Acoperim primul strat de piscoturi cu crema si pudram cu cacao. Repetam procedeul, pana terminam piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Pudram usor cu cacao, si se lasa la frigider cel putin 5 ore. E mult mai bun a doua zi, dimineata! Inainte de a-l servi, mai pudram cu cacao, pentru un aspect deosebit.
Sfat din experienta GDC-ista: daca nu aveti rabdare si vreti sa savurati mai repede tortul sau piscoturile nu sunt destul de insiropate, faceti cum am facut eu: turnati cu o lingurita din cafeaua ramasa peste piscoturi si ati rezolvat problema!
Cu drag,
GDC