Tiramisu Si O Aniversare
Sursa Tiramisu si o aniversare
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata ca a mai trecut un an...si nu doar din viata noastra ci si din viata micului meu blog. Aproape un an trebuie sa specific, pentru ca ziua lui este pe 11 ianuarie dar nu mai am rabdare pana atunci si apoi cine stie ce se mai intampla intre timp.
Asadar, happy birthday!!!
Asadar, happy birthday!!!
Si o feliuta de Tiramisu, pentru cine pofteste!
Ingrediente:
o punga de 500g de piscoturi
2 cutii de mascarpone
4 oua
150g zahar
un ibric mai mare de cafea tare
1 lg de amaretto
cacao pentru ornat
o punga de 500g de piscoturi
2 cutii de mascarpone
4 oua
150g zahar
un ibric mai mare de cafea tare
1 lg de amaretto
cacao pentru ornat
Preparare:
Intai faceti cafeaua tare si lasati-o la racit. Daca e calda, piscoturile vor absorbi mult lichid si se vor inmuia prea tare, se pot chiar rupe.
Ouale se separa. Albusurile se bat bine cu 50 g de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana cand devin ca o spuma si apoi se adauga branza si lingura de amaretto. Se omogenizeaza bine dupa care usor, usor se incorporeaza si albusurile.
Piscoturile se scufunda rand pe rand rapid in cafea si se aseaza frumos pe fundul unui vas incapator, intr-un strat. Se pune peste ele o treime din crema. Se mai pune un strat de piscoturi cu cafea apoi altul de crema si apoi ultimul de piscoturi, deasupra terminand cu crema. Peste prajitura se cerne cacao din belsug.
Se tine in frigider pana a doua zi. Ca sa se taie bine, trebuie sa udati cutitul de fiecare data si sa folositi o spatula pentru tort. Iar ce mai ramane, se poate manca si direct din strachina ca prea e bun!