contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tìramisú - Reteta Originala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Numele este format din doua parti :" tìrami" (trage,-ma)  si "sú" (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.
  • 6 oua, separate
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea tare, rece
  • cacao neagra pentru ornat
  • 1 pachet (dublu) de piscoturi savoiardi

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.
Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema.


Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.
Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.


Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.


Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata.


Lasa la frigider peste noapte
 

Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com