Tiramisu "three C"
Sursa Tiramisu "Three C"
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Caramel, Coffee and Chocolate, de aici Three C.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 2 portii caramel*
- piscoturi/ savoiardi
- cafea tare, rece
- amaretto
- ciocolata amaruie 70% cacao
* Pentru a obtine caramelul urmati pasii retetei de creme toffe, inclusiv penultima etapa în care se aduce caramelul la 120°, apoi va opriti. Se lasa la racorit. Nu mai adaugati smîntîna din ultima etapa, care transforma caramelul în creme toffe.
Dupa ce caramelul s-a racorit, se amesteca cu mascarpone. Se trec piscoturile prin cafeaua amestecata cu amaretto si se formeaza un blat pe care se niveleaza un strat de crema. Deasupra se acopera cu un alt rînd de piscoturi înmuiate, peste care se niveleaza din nou un strat de crema. Eu am facut în doua forme rotunde. Se lasa peste noapte acoperit cu folie transparenta.
Înainte de servire se presara deasupra ciocolata data pe razatoare.
Crema este stabila. Se pot scoate bucati cu o lopatica,
sau se pot decupa diferite forme.
Pofta buna!