Tiramisu ... La Pahar
Sursa Tiramisu ... la pahar
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tiramisu ... la pahar |
Ei bine eu am o mare problemă cu servirea lui ... Nu râdeți , ok ??? Este extrem de ușor de preparat dar atunci când vine vorba de a-l porționa și de a-l așeza frumos pentru a fi servit se împrăștie ... și sfârșește prin a fi mâncat din tavă ...
So , pentru a evita fugărirea prin farfurie a ultimei îmbucături l-am vârât în pahar.
Pentru 4 cupe mari am folosit :
250 gr. Mascarpone
400 gr. pişcoturi Savoiardi (cam 1 pachet și jumătate)
2 ouă
50 gr. zahăr de preferat să fie pudră
1 plic zahăr vanilat
1 plic zahăr vanilat
3-4 ceșcuțe cafea tare fără zahăr
cacao pentru ornat
1. Se separă ouăle.
2. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat, până se obține o cremă gălbuie ( depinde şi de culoarea gălbenușului folosit). Pentru a fi sigură că voi obține o cremă pufoasă am folosit mixerul, dar se poate face şi fără.
3. Se adaugă apoi crema mascarpone şi se amestecă din nou.
4. Albușurile
se bat spumă până fac vârfuri ( cu foarte puțină sare) şi se încorporează cu mare
atenție în crema obținută.
Tiramisu ... la pahar |
5. Pişcoturile se înmoaie rând pe rând în cafea. Să aveți grijă , cafeaua să fie rece, pentru că altfel pişcoturile vor absorbi prea mult şi nu doriți acest lucru . Dacă doriți și dacă aveți , puteți adăuga marsala în cafea.
6.
Asamblarea unui astfel de desert se face astfel :Într-o cupă înaltă sau un pahar de vin cu picior deoarece eu cupe nu am încă se pune un strat foarte subțire de cremă
, apoi se așează un pișcot rupt în două și scăldat în cafea, încă un rând de cremă, iar un pişcot și tot aşa până se umple cupa.
7. Peste ultimul strat de cremă, puneți un strat generos de cacao și aruncați niște fulgi de ciocolată care vă enervează prin bucătărie.
Mulţumesc pentru vizită !!!!