contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu La Pahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Timp de preparare: 30 minute
 
Ingrediente: pentru 12 portii
- 24 piscoturi Savoiardi
- 1 plic crema Tiramisu Dr. Oetker
- 1 plic crema frisca D. Oetker
- 2 - 3 linguri vermut alb Angelli, optional
- 2 - 3 linguri coniac, optional
- 1 sticluta esenta rom Dr. Oetker/ 4 bucati per pachet, optional
- 1 sticluta esenta vanilie Dr. Oetker/ 4 bucati per pachet, optional
- 100 grame ciocolata, 50 g topita si 50 g fulgisori / ciocolata data pe razatoare cu dinti mari
- 500 ml lapte
- 250 ml de cafea filtru, rece

Mod de preparare
Se prepara  cele 2 plicuri Dr. Oetker conform instructiunilor de pe plicuri. Se dau la rece.
Intre timp se topesc 50 grame de ciocolata in 2 linguri de lapte, la foc mic, sa nu se arda. Cu o lingurita se decoreaza paharele pe interior cu ciocolata topita. Se lasa sa se raceasca. 
Se pregateste o cafea tare, la filtru sau la ibric in 250 ml de apa. Se raceste. Apoi se adauga vermutul si coniacul. 
Daca aveti copii, inlocuiti alcoolul cu esentele de rom si vanilie !

Amestecul obtinut se toarna intr-un bol suficient de mare pentru a putea insiropa in el piscoturile. Atentie, piscoturile trebuie insiropate rapid, altfel se "topesc" in cafea.
Piscoturile se insiropeaza unul cate unul, se rup in 2 bucati si se aseaza pe fundul paharului. Deasupra se pune o lingura plina de crema tiramisu. Deasupra se aseaza un alt piscot. Peste acesta se pune o lingura de frisca. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata. Paharele se dau la rece pentru 30 - 40 de minute inainte de consum.

Articol recomandat de inbucatariecutata.blogspot.com