Tiramisu Ii
Sursa Tiramisu II
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tiramisu II
O crema senzationala, rezultatul a fost nemaipomenit
1 pachet mare de piscoturi
Cafea foarte concentrata putin indulcita in care putem pune si esenta de cafea (daca aveti posibilitatea folositi si expresso)
Ingrediente crema:
2 plicuri cappuccino (cafea instant)
200 g mascarpone
250 g frisca batuta
1 lingura esenta de cafea
2 lingurite din siropul urmator: 200 ml apa, 5 linguri de cafea, 6 linguri de zahar, esenta de cafea
4 albusuri
200 g zahar
100 g boabe cafea
cacao
Mod de preparare:
Pentru crema se bat spuma albusele la temperatura camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece. Jumatate din crema se amesteca cu cacaoa si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in cafea si se aseaza nul langa altul, deasupra se pune crema si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, se continua pana la terminarea ingredientelor. Se da la rece pana a doua zi.