contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Fara Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Tiramisu e o prajitura care ne place foarte mult. Sunt atatea discutii pe net despre care Tiramisu e mai bun, mai suav, mai autentic, mai “de la el de-acasa” incat ti se taie respiratia si parca nu mai vrei sa il faci vreodata. Nu ma intereseaza absolut deloc discutiile puerile si sterile despre cat de mascarpone tre sa fie “branza mascarpone” care btw nici macar nu e o branza, tehnic vorbind, … despre cat de Marsala sau ne-Marsala tre sa pui in Tiramisu ca sa poti face un Tiramisu, sa il pozezi si sa ai tupeul sa ii dai drumul in online. Iete scartza! Am facut Tiramisu si cu oua si fara oua, fara Marsala, caci nu am sa-mi pierd suflul cautand un degetar de Marsala doar asa ca sa dea cool. Sincer, mi se cam rupe de  toate chestiile astea “pretioase” de pareri si de idei crete de cat de cool si de “bine-intentionat” tre’ sa fii ca blogger sa iti permiti a face retete. Cred ca fiecare dintre noi poate face un bun Tiramisu pentru el si pentru ai sai, doar folosind cateva ingrediente aflate in termenul de valabilitate, cateva ingrediente bune si simplu de gasit. O chestiune de baza e simpla: nu cumpara haotic tot felul de produse doar pentru ca “e la oferta”. Punct. Referitor la chestiunea legata de oua: daca vrei sa faci un Tiramisu cu oua, nu te chinui nici sa ai oua spalate, nici oua bio, nici oua martiene! Regula e foarte simpla: bate-le in stil Pate a Bombe, respectiv Meringue Italian, pentru care folosesti siropul de zahar la 120 grade… si esti salvat :) (parerea mea) . Dar, cine sunt eu sa emit judecati de valoare? Luati produse bune, faceti crema simpla, fara oua, si montati Tiramisu in tava de care aveti la indemana sau la pahar. Sa fiti voiosi!

Tiramisu fara oua

Ingrediente pentru reteta de Tiramisu fara oua

  • 400 gr piscoturi
  • cafea tare
  • 325 gr mascarpone
  • 5 linguri zahar
  • 200-250 gr frisca
  • 2-3 linguri de cacao
  • * poti adauga un vin licoros, sau daca vrei sa servesti copiii cu el, mai bine nu.

Tiramisu fara oua

Mod de preparare pentru reteta de Tiramisu fara oua

Fa o cafea tare si las-o sa se racoreasca.

Bate frisca pana se intareste. Mixeaza mascarponele cu zaharul si apoi mixeaza-l putin cu frisca. Da-l la frigider pentru o jumatate de ora.

Ia un vas termorezistent sau o tava mica dreptunghiulara si folosete-o pentru a monta Tiramisu. Unge fundul vasului ales cu un strop de crema. Apoi insiropeaza piscoturile pe rand. Tine cate un piscot de mijloc si pune-l in cafeaua rece. Scoate-l si scutura-l putin, apoi pune-l in tava. Formeaza astfel un strat de piscoturi, pe fundul vasului. Peste piscoturi pune un strat de crema. Apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea si inca un strat de crema. Pudreaza cu cacaua si da la rece. Serveste-l dupa cel putin cateva ore de stat la rece. Iar mie imi place asa”pervertit” cu capsuni!

Be happy!

Tiramisu fara oua

 Tiramisu fara oua

 

Acest articol Tiramisu fara oua apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.