Tiramisu Fara Oua
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Un tiramisu super pufos, cremos, aromat si fara oua in crema. Ideal pentru cei carora nu le plac ouale (eu, de exemplu), pentru femeile insarcinate (care nu au voie sa manance oua crude) sau pur si simplu pentru cei carora le place tiramisu.
Mod de preparare:
1. Frisca si vasul in care se va mixa se dau la rece inainte cu 2-3 ore de a incepe prepararea desertului. In acest fel frisca se va bate bine.
2. Mascarpone, zaharul si romul se mixeaza timp de cateva minute, pana zaharul se dizolva.
3. Frisca se bate “bat” si se amesteca cu crema de mascarpone. Veti vedea ca rezulta o crema pufoasa si usoara.
4. Intr-o tava (sau puteti folosi pahare) puneti un strat mai subtire de crema, apoi un strat de piscoturi usor inmuiate in cafea, pudrati cu cacao si continuati procedeul pana cand, ultimul strat va fi de crema peste care veti pudra cacao din belsug.
5. Dati la rece pentru cateva ore inainte de a servi.
Este incredibil de bun si de usor!
Reteta recomandata de floridecires7.blogspot.com