Tiramisu FĂrĂ Ou
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru că îmi place tiramisu foarte mult, am spus să încerc și varianta fără ou. Gurile rele spun că respectivul ou, crud, nu este foarte sănătos. Iată cum a ieșit.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 500 gr de mascarpone
- o pungă de pişcoturi Savoiardi
- 6 linguri de zahăr
- 500 ml de lapte
- un plic de budincă Dr. Oetcker
- zahăr vanilat
- cacao
- cafea
Plan de lucru:
- se toarnă praful de budincă într-un castron cu zahărul tos și zahărul vanilat (poza 2)
- se adaugă 100 ml de lapte și se amestecă (poza 3)
- între timp punem restul de lapte la fiert (poza 4), iar când fierbe dăm ibricul de pe foc, adăugăm amestecul de budincă (poza 5), amestecăm în continuu, iar apoi punem din nou pe foc și mai ținem maxim 5 minute, cât să se îngroașe budinca (poza 6)
- punem budinca la răcit
- într-un castron punem Mascarpone-le (poza 7), apoi adăugăm budinca răcită, amestecăm și obținem o cremă super (poza 8 )
- înmuiem pișcoturile rând pe rând în cafea, așezăm primul rând în tavă (poza 9), apoi adăugăm primul strat de cremă (poza 10), apoi iar un rând de pișcoturi, apoi iar un strat de cremă și, în fine, presărăm cacao (poza 11)
- lăsăm la frigider măcar 12 ore. Poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 35 de minute
Preţ: 30 lei/tavă (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)