contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cupcakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Va place tiramisu? Sunt sigura ca da. Si mie imi place si fac tiramisu destul de des cu piscoturi sau cu blat, e la fel de bun. Dar cand am vazut pe blogul Mihaelei tiramisu cupcakes le-am trecut pe lista si azi le-a venit randul sa le execut :). Tot de la ea m-am inspirat si la cupcakes Padurea Neagra.
Cupcakesurile le-am facut dupa reteta proprie, am sa postez si reteta numai ca acum imi merge foarte prost netul si nu am rabdare. Abia am reusit sa postez si pozele.
Cupcakes:
-3 oua (am pus 4 pt. ca erau foarte mici)
-8 linguri zahar
-6 linguri ulei
-100 ml lapte
-1 praf de copt
-10 linguri faina
-1 pliculet zahar vanilinat
Crema:
-250 ml frisca lichida
-2 linguri zahar pudra
-250 g mascarpone (Exquisa folosesc eu)
Sirop:
-1 fiola esenta de rom
-200 ml cafea expresso
-1 lingurita zahar
Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare cosulet cam o lingura si jumatate din compozitie, nu mai mult pentru ca ele cresc la copt si daca se fac prea mari arata urat, ca niste ciuperci :). Le coacem aproximativ 25 minute, apoi le lasam sa se raceasca, le intepam din loc in loc cu o scobitoare si le insiropam cu sirop de cafea.
Pentru crema punem intr-un bol frisca, zaharul si mascarpone si batem cu mixerul. Punem crema intr-un posh si spritam deasupra fiecarei briose un mot generos de crema. Pudram cu cacao si servim alaturi de o cafea.


 

 

 

 



Articol recomandat de criss75-despremine.blogspot.com