contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cupcakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


 Cand, la inceputul lunii octombrie, My Fancy Cake care e gazda din aceasta luna a proiectului "Dulce Romanie"  a propus ca tema Cupcakes, eu am fost cea mai fericita. Imi plac ENORM aceste micute prajiturele.
Si, cum trebuia ca reteta sa fie una speciala, m-am gandit sa contopesc doua, care mie imi plac foarte mult. Ceea ce urmeaza sunt Tiramisu Cupcakes, special pregatite pentru Provocarea lunii octombrie "Dulce Romanie".
Daca vreti sa incercati reteta originala de Tiramisu, cititi aici
Ingrediente:
Pentru 14 cupcakes
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g unt
  • 3oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 225 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
Pentru sirop
  • 200 ml cafea foarte tare
  • 50 g zahar
  • 50 ml coniac (optional)
Pentru crema
  • 200 g mascarpone
  • 100- 150 g zahar pudra
  • 100 g frisca
  • cacao pentru ornat

Mod de preparare:
  • Amesteca faina, sarea si praful de copt.
  • Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate pastaia de vanilie.

  • Amesteca ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron. Pune castronul deasupra unei craticioare cu apa care fierbe si bate incontinuu cu telul, pana ce zaharul se topeste (cam 5 minute).

  • Ia castronul de pe sursa de caldura si bate bine cu mixerul, pana ce amestecul se raceste si capata o culoare alburie.

  • Incet, adauga in doua transe amestecul de faina.
  • Pune cateva linguri din coca in amestecul cu unt si ameteca bine. Toarna in coca si amesteca repede cu mixerul. 
  • Folosind o cupa de inghetata umple hartiile de cupcakes 3/4, nu mai mult.
  • Coace 20 de minute. Raceste-le pe un gratar metalic.
  • Amesteca cafeaua calduta cu zaharul si coniacul. Stropeste fiecare cupcake cu acest amestec, de mai multe ori, ca sa fie bine absorbit. Lasa sa se usuce.
  • Amesteca mascarpone cu zaharul pudra, bine de tot. Adauga frisca. Orneaza fiecare cupcake cu un mot de crema.
  • Presara din abundenta cu cacao. Pastreaza tiramisu cupcakes la frigider.
Later edit : ca sa fie insiropate mai bine, scoteti-le din hartie si bagati-le cu totul (pntru 2 secunde) in siropul de cafea. Nu le lasati mai mult pentru ca absorb foarte repede lichidul.

      English version

      This creation :D is baked specially for October's "Sweet Romania", who's host is My Fancy Cake.


      Ingredients:

      For 14 cupcakes
      •     300 g flour
      •     1 teaspoon baking powder
      •     60 g butter
      •     3 whole eggs
      •     3 yolks
      •     225 g granulated sugar
      •     a pinch of salt
      •     1 vanilla bean
      •     50 ml milk

      For the syrup
      •     200 ml  very strong coffee
      •     50 g sugar
      •     50 ml brandy (optional)

      For cream
      •     200 g mascarpone
      •     100-150 g powdered sugar
      •     100 g cream
      •     cocoa for garnish

      Preparation:
      •     Mix flour, salt and baking powder.
      •     Cut vanilla bean in half lengthwise with a knife and remove the seeds. Put both seeds and pod into milk and heat almost to boiling. Put butter and mix well. Allow to cool. Remove the vanilla pod.
      •     Mix eggs, yolks and sugar in a bowl. Place the bowl over  boiling water and whisk constantly until the sugar melts (about 5 minutes).
      •     Take the bowl from heat and beat well with mixer until the mixture cools and turns a whitish color.
      •     Slowly add flour mixture in two batches.
      •     Put a few tablespoons of dough in butter and mix well. Pour it in the dough and mix quickly.
      •     Using a ice cream cup fill cupcakes papers 3 / 4, not more.
      •     Bake 20 minutes. Cool them on a metal grill.
      •     Mix warm coffee with sugar and brandy. Sprinkle each cupcake with this mixture several times, to be well absorbed. Leave to dry.
      •     Mix mascarpone with powdered sugar. Add whipped cream. Garnish each cupcake with a cream.
      •     Sprinkle with plenty of cocoa. Keep the tiramisu cupcakes in fridge.
        my inspiration