Tiramisu Cu Piure De Castane
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta dulce a provocarii Bucatarul Curajos de luna aceasta este propusa de Mimmi : Tiramisu cu piure de castane.Acuma nu e chiar un tiramisu, dar e o prajitura care se face rapid si este foarte, foarte gustoasa.Poate fi o reteta de succes la sarbatorile ce se apropie. Cum piureul de castane e foarte prieten cu frisca, ciocolata si romul, am ales sa insiropez piscoturile cu un sirop de cacao.
INGREDIENTE:
ptr.o forma dreptunghiulara de 20x27 cm
-40 de piscoturi
-doua borcane de piure de castane (370 g) sau 3 pachete de piure de castane congelat (preferabil)
-800 ml frisca
-20 g gelatina (2 pliculete)
ptr.sirop :
-3/4 ceasca de zahar
-1/3 ceasca de lapte
-o lingura de cacao
-esenta de rom
MOD DE PREPARARE :
1.Se hidrateaza gelatina si se procedeaza conform indicatiilor de pe plic.
2.Se bate frisca ,dupa care se adauga gradual in piureul de castane ,amestecand cu o lingura (altfel exista pericolul sa se taie crema ).Sr adauga esenta de rom,daca vi se pare ca mai este nevoie si gelatina topita si racorita.Se omogenizeaza.
3.Se face siropul de cacao amestecand ingredientele mentionate (mai putin esenta de rom care se va adauga la sfarsit).Se fierbe usor pana se topeste zaharul si se leaga siropul, apoi se adauga esenta de rom.se lasa la racorit.
4.Se tapeteaza forma cu piscoturile inmuiatae o clipa in siropul de cacao, se toarna deasupra jumatate din crema, apoi se aseaza al doilea rand de piscoturi inmuiate in sirop si ultimul strat de crema.
5.Se da la rece pana se intareste crema ,apoi se orneaza dupa dorinta.Se serveste cu frisca.
Pofta buna!