contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cu Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume cu ocazia sarbatorii de Florii va urez "La multi ani!" ...sa aveti o primavara infloritoare si dulce!
Inca un motiv sa sarbatorim, ieri Sarah a implinit 1 an si 7 luni, asa ca am pregatit un tiramisu cu mascarpone racoros.
Ingrediente pentru 6 portii:
  • 1 pachet mic de piscoturi - 200 g
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 lingurite cafea
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita esenta de rom
  • cacao pentru pudrat 
 Separam albusurile de galbenusuri. Folosim doar galbenusurile. Intr-un vas frecam bine galbenusurile cu zaharul pana obtinem o consistenta cremoasa.
 In alt vas turnam spuma lichida si o mixam pana obtinem o consistenta care la inclinarea vasului nu curge.
 Peste crema de galbenusuri punem treptat cand o lingura de mascarpone, cand o lingura de frisca si amestecam de jos in sus.
 Intr-un castron punem o cana de cafea racita si strecurata (obtinuta din aprox 500 ml de apa, 5 linguri de cafea si zahar dupa gust) in care turnam esenta de migdale si esenta de rom. Inmuiem piscoturile in cafea astfel incat suprafata sa absoarba cafea, dar nu excesiv, mijlocul sa ramana neinsiropat.
 Asezam piscoturile intr-o tava cu partea pe care au zahar in sus.
 Impartim in doua crema obtinuta din galbenusuri, frisca si mascarpone si turnam o parte peste piscoturi.
 Asezam al doilea rand de piscoturi inmuiate in cafea si al doilea rand de crema deasupra. Pastram la frigider pana in momentul servirii. Dupa ce taiem prajitura si o asezam pe farfurie o decoram cu un strat fin de cacao deasupra. Pentru acest procedeu, luam o lingura de cacao, o punem intr-o sita de ceai si venim usor deasupra prajiturii. Presaram cacao cu miscari usoare, in ploaie.
 Pofta buna!