contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Simplu, usor de facut si  foarte, foarte bun !
Pentru asta avem  nevoie de piscoturi (4 folii) un compot de  piersici (ideal este facut in casa ) , 500 g  mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pachete  crema de vanilie de la dr. Oetker, 5 oua, 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc ) 
Galbenusurile se   freaca bine cu zaharul,  se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).
Se adauga  mascarpone si crema de vanilie si se bate  cu  mixerul la viteza foarte mare, iese o crema  pufoasa si  aromata. 
Se scurg fructele din compot si  in  acest sirop se inmoaie  piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.
Constructia tortului  este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar  3-4 ore. Din cantitatea asta tortul  iese mare dar se poate face si  mai  micut, cu reducerea ingredientelor ca si  cantitate. 
Este gustos si racoritor,  un desert  excelent !

Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com