Tiramisu Cu Cocos Si Capsuni
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest desert l-am facut mai dedemult,dar a scapat nepostat.Astazi i-a venit rîndul!E clar ca nu e un Tiramisu original,dar totusi este un desert delicios,o explozie de arome!Cei care ma cunosc,stiu ca unul original nu ajunge pe farfuria mea.
Nu servesc nimic ce contine oua crude :P
- piscoturi savoiardi
- 2 cani apa fierbinte
- 100 g fulgi de cocos
Laptele de cocos obtinut,se lasa la racit.Nu îl îndulciti.
Aceasta licoare se foloseste la aromatizarea piscoturilor.
Crema de capsuni
- 500 g mascarpone
- 500 g capsuni+ zahar dupa gust
Budinca de cocos
- 400 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 4 linguri amidon de porumb
- 100 g fulgi de cocos
Laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon,
si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una.
Se acopera cu pelicula transparenta si se lasa la racit.
Crema asta are consistenta unei budinci groase bine!
Se macina capsunii cu zahar dupa gust si se amesteca cu mascarpone,
apoi se încorporeaza budinca de cocos,se amesteca bine.
Se îmbraca o forma cu folie alimentara.
Se trece fiecare piscot prin laptele de cocos si se aliniaza unul lipit de celalalt.
Se acopera cu un strat de crema,din nou un rînd de piscoturi trecute prin lichid,crema,piscoturi.Se acopera cu folie si se da la rece peste noapte.
Se rastoarna cu grija ,iar deasupra se niveleaza crema ramasa.Se pastreaza la rece pentru cîteva ore.Înainte de servire,
se pudreaza cu un strat generos de cacao de buna calitate,
si se decoreaza dupa plac/sau ca mine,cum stiti mai bine =))