"tiramisu" Cu Coacaze...by Adrianalucia
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Un alt desert la pahar care ma scoate din incurcatura atunci cand raman fara prajitura si ma trezesc cu musafiri este acest "tiramisu" cu coacaze. Il ador pentru ca se face foarte repede ...si nici nu trebuie sa astepte ore in sir pana se combina aromele . Din contra , eu l-am servit in mai putin de jumatate de ora de la preparare si a fost ok :).
Ca orice gospodina care se respecta am ingrediente de rezerva (sau criza) prin camara si frigider. Piscoturile nu-mi lipsesc aproape niciodata , frisca ...la fel :)...iar congelatorul ascunde mereu cate o punga sau caserola de fructe.:)
Asa ca nu mi-a fost deloc greu sa-l prepar :).
Am pus frisca si smantana in parti egale(250 ml ), 3-4 linguri de zahar, zahar vanilat si un intaritor de frisca intr-un castron si le-am batut crema ...dar mai lejera.
Coacazele negre si rosii le-am presarat cu zahar ca sa-si lase sucul .
Piscoturile
le-am rupt bucatele si le-am asezat in paharele pregatite dinainte
peste am pus cu lingura suc de fructe ca sa insiropez piscoturile...apoi ,
am adaugat crema , fructe si iarasi piscoturi
pana s-a umplut paharul.
Am tinut desertul 15-20 minute la frigider apoi l-am servit ...
Daca sta mai mult timp , piscoturile preiau tot sucul fructelor...desertul e la fel de bun, insa isi schimba consistenta.