contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aveam cateva cirese in frigider si cum nu a trecut mult de cand am facut tiramisu si mi s-a lipit de inima la ce bun e, de fapt, desertul meu preferat.. am zis sa profit de ocazia cu ciresele si sa fac un nou tiramisu de data asta.. cu cirese. Am constatat ca fructele in Londra sunt oricum, dar nu fresh si naturale, dar decat deloc... un gust delicios, trebuie sa il incercati!
Ingrediente (4 portii):
200 mg cafea la ibric fara zat
5 linguri Marsala
100 g mascarpone
100g frisca
200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
O fiola esenta de vanilie
1 pachet piscoturi
2 oua
100g zahar pudra
Cacao neagra
80g Ciocolata neagra

Mod de pregatire:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone. Se adauga frisca si ciresele.
In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se toarna jumatate din crema. Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal). Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com