Tiramisu Cu Castane Si Krantz - Fort Boyard
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul cu dedicatie pentru Sf. IOAN :).
L-am numit FORT BOYARD mai mult de amuzament si dor ( cine cunoaste Franta , stie despre ce vorbesc, cine nu, poate cauta pe Google ;) ) ... practic i se potriveste mai bine denumirea de TIRAMISU CU CASTANE SI KRANTZ.
Pentru ca intr-un final asta este.
De fapt e un pseudotiramisu... pentru ca nu e facut cu mascarpone ci cu frisca :).
Dar , cum ne-am obisnuit sa numim Tiramisu tot ce are piscoturi in compozitie, il intitulez academic TIRAMISU :D.
Forma izbitor de asemanatoare cu cea a celebrei fortarete din inima Atlanticului, m-a inspirat in timp ce lucram la el sa-l numesc FORT BOYARD. :)
Nu cred ca are ceva impotriva sa poarte un nume atat de pompos, mai ales ca premizele sunt uriase, data fiind compozitia. ;).
E un tort fara coacere.
Nu presupune efort ci doar buna dispozitie pentru a fi preparat :).
Eu l-am executat in mai putin de jumatate de ora si il pastrez pentru maine. Am un "sfant" care abia asteapta sa-l deguste ;).
Hai sa scriu ingredientele si sa va arat cum l-am facut :).
-36 piscoturi
-500 g piure de castane ( la pachet , din comert )
- 600 ml frisca naturala
-2 linguri de ness
- 2 linguri de rom
-3 linguri de zahar
-300 ml apa plata
200g samburi pralinati- KRANTZ http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/bomboane-de-zahar-ars-cu-nuci-krantz.html
Mai intai trebuie sa preparati krantzul...aveti reteta scrisa, dati click pe link :) - folositi doar jumatate din ingrediente !
Cand e rece il macinati (o bucata o pastrati pentru tusa finala )
Apoi pregatiti o tava ovala de chec / cozonac si o tapetati cu folie de aluminiu .
Dizolvati nessul in apa si amestecati.. ..adaugati romul.
Inmuiati piscoturile in cafea si asezati-le de jur imprejur si pe fundul tavii.
Preparati mousseul de castane astfel :
bateti 400 ml de frisca cu 3 linguri de zahar pana incepe sa se ingroase. Adaugati piureul de castane si mai mixati pana obtineti consistenta ideala.
Puneti peste piscoturile din tava jumatate din crema.
Acoperiti cu jumatate din krantzul macinat ...apoi cu piscoturi inmuiate bine in cafea .
Repetati operatiunea pana epuizati ingredientele.
La final bateti 200 ml frisca si adaugati-o peste ultimul strat de krantz.
Ornati cu bucatele de krantz ( va opriti o parte ) si nuci braziliene trase in ciocolata ( sau cu ce aveti in casa )
Acoperiti cu folie si dati tiramisu la frigider pentru minim 3 ore.
Rasfatati-va si voi cu o felie, pentru ca meritati ! :)
FITI BINECUVANTATI !
O reteta made by Adriana Lucia Mara - 6 Ianuarie 2014